• تلفن :3902-21-0098

Super User

نوتشه شده توسط Super User

یافته های محققان نشان می دهد افراد سیگاری بسیار دارای سیستم ایمنی ضعیف و در معرض ابتلا به بیماری های دهان قرار دارند.
به گفته محققان دانشگاه لوئیزویل آمریکا، سیگار کشیدن موجب افزایش احتمال تشکیل برخی باکتری های مشخص در دهان می شود که با سیستم ایمنی بدن مقابله کرده و بدین ترتیب فرد بسیار مستعد ابتلا به بیماری های دهانی خواهد بود.

باکتری ها می توانند بیوفیلم های را بر روی اکثر سطوح نظیر دندان ها، دریچه های قلب و مجاری تنفسی تشکیل دهند. بیوفیلم ها متشکل از چندین اجتماع میکروبی هستند که غالباً از ساختارهای پیچیده و فعل و انفعالی چندین گونه تشکیل شده است.

دیوید اسکات، یکی از محققان این مطالعه، در این باره می گوید: «هنگامیکه یک پاتوژن و عامل بیماری زا خودش را بر روی یک بیوفیلم تثبیت می کند، ریشه کن کردن آن می تواند دشوار باشد، چراکه بیوفیلم ها مانع فیزیکی در مقابل واکنش ایمنی میزبان هستند، در مقابل آنتی بیوتیک ها غیرقابل نفوذند و به عنوان مخزنی برای یک عفونت مداوم عمل می کنند.»

وی در ادامه تاکید می کند: «بیوفیلم ها اجازه انتقال ماده ژنتیکی را در بین اجتماع باکتری ها می دهند و این مسئله می تواند منجر به مقاومت آنتی بیوتیکی و گسترش سایر فاکتورهای واگیردار شود که در گسترش عفونت نقش دارند.»

یکی از متداول ترین بیوفیلم ها، پلاک های دندانی هستند که می توانند منجر به ورم لثه ها و بیماری های شدیدتر دهانی شوند.

موادشیمیایی موجود در سیگار نه تنها موجب ابتلا به سرطان می شود بلکه موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و به رشد باکتری های دهان کمک می کنند.

 

فقرآهن یا کم خونی به وضعیتی اطلاق می شود که درآن ، اندازه هموگلوبین موجود درخون فرد تقلیل یافته و تبادل اکسیژن و دی اکسید کربن بین خون و سلول ها دچار اختلال می شود . از مهم ترین دلایل کم خونی می توان کمبودهای تغذیه ای، خونریزی های شدید و مکرر ، اختلالات ژنتیکی ، بیماریهای خاص یا مسمومیت های دارویی را نام برد.
آهن به عنوان یک ماده غذایی ضروری، وظیفه حمل اکسیژن دربدن را به عهده دارد. آهن یکی از عوامل تشکیل‌دهنده آنزیم‌های متعدد در بدن است، کمبود شدید آهن در بدن موجب ایجاد کم خونی، رنگ پریدگی و سلول‌های خونی با میزان غلظت هموگلوبین پایین ممی گردد. فقر آهن در زنان باردار،ممکن است سبب به دنیا آمدن نوزاد نارس گردد.
مهم ترین مواد غذایی جهت خون سازی ، که کمبود آن در خون بدن موجب بروز کم خونی می شود می توان به آهن ، ویتامین ب12 و اسید فولیک اشاره کرد که از بین آنها کم خونی ناشی از فقر آهن شایع ترین نوع کم خونی تغذیه ای است .
میزان نیاز به آهن
مقدار نیاز به آهن در افراد مختلف براساس سن ، جنس و وضعیت فیزیولوژیکی با یکدیگر متفاوت است . بعنوان مثال زنان باردار به علت افزایش حجم خون، رشد جنین و جفت، و سایر بافتها به آهن بیشتری نیاز دارند . به همین دلیل بیش از سایرین در معرض خطر کم خونی قرار دارند . در نوزادان در صورت سلامت کامل مادر از هر حیث ، میزان آهن موجود در شیر مادر برای 4- 6 ماه اول زندگی کافی است ولی در مورد نوزادانی که با وزن کم متولد می شوند ذخایرآهن کم بوده و باید بعد از 3 ماهگی آهن اضافی به صورت قطره خوراکی خورانده شود . همچنین بستن پیش از موقع بند ناف نیز به دلیل اینکه نوزاد را از یک سوم کل خونش محروم می کند خطر فقر آهن را افزایش می دهد .
برخی ازعلائم کمبود آهن
• رنگ پریدگی یا سفیدی رنگ زبان و مخاط داخل لب و پلک چشم
• خستگی مفرط و زودرس
• سرگیجه و سردردهای مکرر
• خواب رفتن و دست ها و پاها
• حالت تهوع
• در کم خونی های شدید گود شدن روی ناخن
منابع تامین آهن
گوشت قرمز منبع آهن است و آهن آن در مقایسه با منبع گیاهی به خوبی جذب بدن می شود. رژیم های حاوی حبوبات، سبزیجات به ویژه اسفناج، نان گندم نیز میزان آهن لازم بدن را تامین می کنند.
کارشناسان تغذیه توصیه می کنند ماهی یا مرغ را به جای گوشت قرمز استفاده، و غذاهای گوشتی را با لوبیا، ماکارونی و برنج همراه کنید.
انواع گوشت‌ها، جگر و بعضی از محصولات کشاورزی مانند انواع حبوبات دارای آهن هستند. البته آهن انواع گوشت قابل جذب‌تر است .
اگر همراه با غذا، ویتامین ث که در سبزیجات و مرکبات و میوه‌ها وجود دارد مصرف شود، آهن فرآورده‌های گیاهی مثل حبوبات هم قابل جذب می‌شود. بنابراین مصرف انواع سبزی و سالادها همراه با غذا برای افرادی که کمتر به گوشت دسترسی دارند و بیشتر آهن مورد نیاز بدنشان از طریق فرآورده‌های گیاهی تامین می‌شود، توصیه می‌شود.
غذاهای غنی از آهن :
جگر و سایر گوشت‌ها
غذاهای دریایی
خشکبار مانند زردآلو، آلو و کشمش
مغزها و لوبیاها
سبزیجات سبز برگی مانند اسفناج و بروکلی
غلات کامل
نان‌ها و غلات غنی شده با آهن

 

کم خونی در کودکان
پزشکان تغذیه بر این باورند از آنجایی که میزان آهن موجود در شیر مادر کم است، با این وجود به دلیل این که جذب آهن شیر مادر بسیار خوب است، شیرخوار تا حدود چهار یا شش ماهگی نیاز به تجویز آهن ندارد و به ‌ندرت در قبل از شش ماهگی نیاز به تجویز آهن پیدا می‌ کند، اما به دلیل این که به تدریج میزان هموگلوبین خون شیرخوار کم می ‌شود لازم است بعد از چهار یا شش ماهگی از قطره آهن استفاده شود.
کودکان مبتلا به کم ‌خونی یادگیری کمتری دارند و ضریب هوشی این کودکان به مقدار 10 درجه کمتر از حد طبیعی برآورد شده است.
فقر آهن یک مشکل بسیار بزرگ برای کودکان می باشد. کمبود آهن می ‌تواند در رشد و نمو مغز کودکان و کاهش ضریب هوشی آن ها اختلال ایجاد کند و همچنین منجر به کم‌ خونی و در نتیجه باعث تحلیل توانایی و نیروی کودکان شود.
چه میزان آهن مورد نیاز است؟
برای رشد و تکامل کودک باید مقدار ثابتی آهن در رژیم غذایی‌اش وجود داشته باشد؛ کودکان 7 تا 12 ماهه 11 میلی‌ گرم، یک تا 3 ساله 7 میلی ‌گرم، 4 تا 8 ساله 10 میلی ‌گرم، 9 تا 13 ساله 8 میلی ‌گرم، دختران 14 تا 18 ساله 15 میلی‌ گرم و پسران در این سنین 11 میلی‌ گرم آهن به صورت روزانه احتیاج دارند.

هلدینگ یاقوت رویان مکملی به نام FERRO IRON را عرضه نموده که به دلیل دارا بودن ویتامین c موجود در آن، جذب آهن را افزایش می دهد و همچنین ویتامین B۱۲ و فولیک اسید در این فرآورده سبب افزایش تولید گلبول های قرمز خون می شود، گفتنی است مصرف آهن در دوره بارداری تا دو برابر افزایش می یابد و این محصول برای زنان باردار و زنانی که در دوره شیردهی می باشند بسیار مفید است زیرا از زایمان زود رس و عدم رشد کافی جنین جلوگیری می کند.این مکمل به دلیل دارا بودن ویتامین C به عنوان آنتی اکسیدان نقش مهمی در افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری هایی از قبیل آنفلوانزا را ایفا می کند و به نحو شایسته ای به تولید و سنتز کلاژن کمک می کند که موجب سلامت غشاء مخاطی، لثه ها و پوست می شود. این محصول بسیار مفید تولید ESI ایتالیا بوده و از طریق دارو خانه های سراسر کشور در دسترس می باشد.


تحقیقات بر روی 140 هزار مرد ساکن در 8 کشور اروپایی نشان می دهد که اندازه دور کمر با احتمال ابتلا به سرطان پروستات مرتبط است.
این مطالعه که توسط محققان دانشگاه آکسفورد صورت گرفته نشان می دهد، افزایش 4 اینچ (حدود 10 سانتی متر) دور کمر، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را 13 درصد افزایش می دهد. محققان بر این باورند مردانی که اندازه دور کمرشان بیشتر از 37 اینچ (94 سانتی متر) است، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.
این تحقیقات نشان می دهد شاخص توده بدنی و اندازه دور کمر از مهمترین فاکتورهای ابتلا به سرطان پروستات تهاجمی است. شاخص توده بدنی (BMI) مهمترین فاکتور در تعیین وزن طبیعی، اضافه وزن و چاقی است. شاخص توده بدنی با تقسیم وزن (به کیلوگرم) بر توان دوم قد (به متر) به دست می آید. شاخص توده بدنی کمتر از 18.5، نشان دهنده کم وزنی غیر طبیعی است.
اگر عدد بدست آمده بین 18.5 تا 24.9 باشد، یعنی وزن فرد طبیعی است. عدد بزرگتر و مساوی 25، نشاندهنده اضافه وزن است. عدد 30 به بالا نشاندهنده چاقی است، که به ترتیب به چاقی درجه یک (بین 30 تا 34.9)، چاقی درجه دو (بین 35 تا 39.9) و چاقی درجه سه (40 به بالا) تقسیم بندی می شود. آگاهی از شاخص توده بدنی برای هر فرد ضروری است.
در ادامه این مطالعه آمده است که اندازه دور کمر بیشتر از 94 سانتی متر در مردان احتمال به سرطان پروستات و بیماری های دیگر را افزایش می دهد، این عدد در زنان 80 سانتی متر است و احتمال بروز انواع سرطان و بیماری های قلبی را افزایش می دهد.
محققان احتمال می دهند که افزایش احتمال ابتلا به سرطان و ارتباط آن با چاقی، به دلیل هومون های مسبب سرطان موجود در سلول های چربی باشد.نتایج این تحقیقات در اجلاس چاقی اروپا در گوتنبرگ سوئد مطرح شده است.

یاقوت رویان برای پیشگیری و درمان بزرگ شدن پروستات کپسول prost erbe را از ایتالیا وارد نموده که براي مردان بالاي ۵۰ سال به منظور سلامتي و حفظ فيزيولوژيکي غده پروستات و جلوگيري از بزرگ شدن غده پروستات و اختلالات ادراري ناشي از آن توصيه مي گردد. در حقيقت در مردان بالاي ۵۰ سال سطح هورمون تستوسترون در بدن کاهش يافته و هورمون هاي پرولاکتين، استراديول و LH افزايش مي يابد. از سويي ديگر فعاليت آنزيم ۵-آلفا ردوکتاز که عامل اصلي تبديل تستوسترون به دي هيدروتستوسترون مي باشد به کار مي افتد و اين هورمون محرک تکثير و فزوني سلول هاي غده پروستات و در نهايت موجب بزرگ شدن غده پروستات مي گردد. اين محصول به خصوص در هيپرتروفي پروستات (بزرگ شدن غده پروستات) در مراحل اوليه که با اختلالات ادراري و سوزش و اشکال در دفع ادرار همراه است توصيه مي گردد.
این مکمل کاملا گیاهی بوده و مواد موثر زیر را در خود جای داده است.

Feature

اول ژوئن (12 خرداد) به منظور افزایش آگاهی عمومی در مورد فواید شیر و محصولات لبنی و عرضه فرآورده های با کیفیت و سالم، روز جهانی شیر نامگذاری شده است.
این مناسبت برای اولین بار در اول ژوئن سال 2001 میلادی توسط سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد جشن گرفته شد و هرساله تعداد کشورهایی که این مناسبت را جشن می گیرند و برای آن برنامه های مختلف دارند، افزایش می یابد. این مناسبت با هدف افزایش آگاهی در مورد اهمیت شیر و محصولات لبنی سالم و تمرکز بر تولید این محصولات، با صرفه اقتصادی، توسط تولیدکنندگان و مصرف کنندگان برگزار می شود.

اهمیت شیر
شیر منبع غنی کلسیم، منیزیم، روی، فسفر، ید، آهن، پتاسیم، فولات، ویتامین A، D، B12، پروتئین و چربی سالم است. محققان بر این باورند که مصرف سه وعده شیر یا ماست در روز، تمام نیاز کلسیم بدن را تامین می کند.
اسیدهای آمینه ضروری و چربی های غیر اشباع در شیر، سبب افزایش انرژی و احساس سرزندگی می شوند. برخی از فواید شیر عبارتند از :
-مانع از بروز پوکی استخوان می شود
-مانع از پوسیدگی دندان ها می شود
-به افزایش حجم ماهیچه ها کمک می کند
-قادر به درمان اختلال خواب است
-سبب شفافیت پوست می شود
-سبب آبرسانی به بدن می شود
-به افزیش حافظه کمک می کند
-درکاهش احتمال بروز زوال عقل نقش دارد
-به کاهش وزن کمک می کند
-به رشد و سلامت مو کمک می کند
-احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهد
-سبب کاهش استرس می شود
مطالعات نشان می دهد که شیر ارگانیک یا شیر تولید شده از دام هایی که از علوفه ارگانیک تغذیه می کنند سبب تامین مواد مورد نیاز بدن می شود. ‌شیر صنعتی حاوی آنتی بیوتیک و انواع هورمون های ناسالم است.
مصرف سه لیوان شیر یا ماست کم چرب در روز، توسط کارشناسان تغذیه توصیه شده است. چنانچه شیر سبب سوء هاضمه شود، شیرهای بدون لاکتوز توصیه می شود.
بهترین زمان مصرف شیر، قبل از خواب است؛ چراکه علاوه بر جذب کلسیم لازم و استخوان سازی در بدن، سبب افزایش آرامش می شود.


یادتان باشد خوردن و صد البته خوب و به اندازه خوردن، درمان این مشکل است. رژیم غذایی سرشار از پروتئین و آهن می‌تواند کیفیت مو را به طور بارزی تحت‌تاثیر قرار دهد. البته برخی کارشناسان می‌گویند؛ مکمل‌هایی که با تبلیغ پرپشت کردن مو وارد بازار شده است نتیجه عکس می‌دهد.

 

یادتان باشد ماهی آزاد یکی ازمواد غذایی است که سرشار از اسید چرب امگا 3، پروتئین، ویتامین ب 12 و آهن است. اسید چرب امگا3 برای سلامت پوست سر مفید و ضروری است و کمبود آن موجب خشکی پوست سر و ریزش مو می‌شود.

سبزیجات سبز تیره مانند اسفناج، بروکلی و برگ چغندر سرشار از ویتامینA و C هستند که بدن برای ساختن چربی پوست به آنها نیاز دارد و سلامت مو را تضمین می‌کنند. به علاوه سبزیجات سبز تیره سرشار از آهن و کلسیم هستند. لوبیا، عدس و نخود، نه تنها سرشار از پروتئین هستند، بلکه آهن، روی و بیوتین نیز در آنها یافت می‌شود که تمامی این مواد برای سلامت مو مفیدند.

آجیل یا مغزهای گیاهی نیز از مواد غذایی هستند که برای پرپشت شدن و درخشندگی موها لازم هستند. این مواد سرشار از سلنیوم ‌اند که برای سلامت پوست سر مفید است. افزودن بر این ، مغز گردو حاوی اسید آلفا لینولنیک (نوعی اسید چرب امگا3) است که حالت مو را بهبود می‌بخشد. آجیل همچنین سرشار از روی است؛ گفته می‌شود که کمبود روی در رژیم غذایی، منجر به ریزش مو می‌شود.

خانم‌ها بدانند که گوشت مرغ و بوقلمون، سرشار از پروتئین هستند که سلامت موها را تضمین می‌کند. کمبود پروتئین موجب شکنندگی و کم پشتی مو می‌شود و کمبود شدید آن نتیجه‌ای جز ریزش مو و تغییر رنگ آن ندارد. این مواد همچنین حاوی آهن هستند. تخم مرغ هم سرشار از پروتئین است.

همچنین بیوتین و ویتامین ب 12 نیز به مقدار فراوان در آن یافت می‌شود. غلات سبوس‌دار حاوی آهن، روی و ویتامین‌های گروه ب هستند، همچنین انرژی را ارتقا می‌بخشند. لبنیات کم چرب، به خصوص ماست و شیرکم چرب سرشار از کلسیم هستند که ماده معدنی حیاتی برای رشد مو به حساب می‌آیند و در آخرهویج، هویج بهترین منبع ویتامین A است که برای سلامت پوست سر و قدرت بینایی مفید است.

یادتان باشد هر کدام از این مواد را به صورت مرتب در برنامه غذایی خود قرار دهید و با دید داروهای حیات‌بخش به آنها نگاه کنید، دارویی که با هزینه بسیار کم، ادامه حیات را به موها که یکی از عوامل اصلی زیبایی شما هستند، هدیه می‌کنند.

با نوشیدن مخلوطی ازآب سفناج و کاهو می‌توانید به رشد موهای خود کمک کنید. آب یونجه که با آب هویج مخلوط شده است هم نوشیدنی مفیدی برای رشد مو است. درمان‌های گیاهی مشابهی وجود دارند اما سعی کنید درمانی را برای موهای خود انتخاب کنید که کمترین ضرر را داشته باشد و همین‌طور امتحان شده باشد. اما این گونه درمان های گیاهی و خانگی برای اثر گذاری باید حداقل 30 روز مورد استفاده قرار گیرد.

این ماسک‌ها را بسازید
علاوه برمواد غذایی که به آن اشاره شد، برخی از ماسک ها و تقویتی های ساختنی و طبیعی نیز هستند که باعث کاهش ریزش می می شوند. یادتان باشد سه بار در هفته از روغن نارگیل یا روغن خردل استفاده کنید. استفاده از مخلوط دال اُراد(یک نوع داروی گیاهی) پخته شده و شنبلیله 2 تا سه بار در هفته بسیار مفید است.

هر شب روغن کنجد به سر خود بمالید و آن را با یک پارچه یا روسری ببندید. صبح که از خواب بیدار شدید، سر خود را با یک شامپوی گیاهی خوب بشویید و برای آب کشی نهایی، از محلولی که از یک قاشق غذا خوری سرکه سیب و یک لیتر آب تشکیل شده است استفاده کنید.

همچنین مخلوطی از یک قاشق غذا خوری عسل و 45 میلی لیتر مخلوط آب و الکل طبی به غلطت 20 درصد الکل خالص و آب یک پیاز متوسط تهیه کنید. می توانید این مخلوط را هر شب به سر خود بمالید و صبح سر خود را بشویید. این سرم، معجزه رشد دوباره را به موهای شما هدیه می کند.

آمالا شیکالا یکی از شویند های موی سر رایج در هندوستان است. این ترکیب از آب پیاز و عسل تهیه شده است. برای تهیه آن می‌توانید یک چهارم فنجان آب پیاز را با یک قاشق غذا خوری عسل مخلوط کنید و با این مخلوط پوست سر خود را هر روز ماساژ دهید.

موهایتان را نکشید
کشیدن و بستن موها با فشارزیاد، از عادت های بسیاری از خانم هاست، به خصوص اینکه این روزها، از مد‌ل‌های رایج آرایش مو هم شده است. اما باید بدانید که اگر این کار را ادامه دهید، دچار ریزش موی موقتی (آلوپسیای کششی) که معمولا بین 3 تا 6 ماه طول می‌کشد، می شوید و اما با جلوگیری از آن به تدریج ریزش مویتان متوقف می‌شود و بعد به آرامی، موها شروع به رشد مجدد می‌کنند. بدانید که اگرسالهای زیادی از این مدل مو استفاده کنید، ممکن است به ریزش موی دایمی دچار شوید.

Feature

 

وجود مقادیر قابل توجه ویتامین B در سبوس برنج سوخت‌و‌ساز سلول‌های زنده و فعال پیاز مو را تحریک می‌کند و تاثیر بسزایی در رشد و حفظ موها و جلوگیری از ریزش مو دارد.
سبوس برنج پوسته قهوه‌ای رنگی است که برنج سفید را دربر گرفته است. این پوسته به وسیله آسیاب‌ها و دستگاه‌های ساینده از برنج جدا شده و برنج سفید به دست می‌آید. این غشای قهوه‌ای رنگ سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و پروتئین است.


سبوس منبع غنی از ویتامین‌های گروه B است. این ویتامین‌ها، اعمال متابولیکی مختلفی را در سیستم اعصاب، سلول‌های خونی و عضلات انجام می‌دهد.


علاوه بر این ویتامین‌های گروه B یکی از ویتامین‌های مهم و ضروری برای حفظ سلامت موهاست. کم‌شدن ویتامین‌های B عامل اصلی پیری و سفیدشدن و ریختن مو است.


وجود مقادیر قابل توجه ویتامین B در سبوس برنج سوخت‌و‌ساز سلول‌های زنده و فعال پیاز مو را تحریک می‌کند و تاثیر بسزایی در رشد و حفظ موها و جلوگیری از ریزش مو دارد.


به این منظور می‌توانید از دم‌کرده آن به جای چای، برای تقویت موها استفاده کنید. به این صورت که مقداری از سبوس را داخل آب بجوشانید سپس سبوس داخل آن را جدا کرده و دور بریزید. اکنون می‌توانید جوشانده را به صورت چای مصرف کنید یا در هر غذای آبکی مثل سوپ ریخته و میل کنید.


جلوگیری از سفید‌شدن مو نیز یکی دیگر از خواص بی‌نظیر سبوس برنج است. برای سیاه‌شدن یا جلوگیری از سفیدی زودرس موهایتان روزانه نیم‌‌سیر سبوس و لیمو عمانی را در کمی آب بجوشانید، صاف کرده و پس از دم‌کردن میل کنید.


یکی دیگر از فرآورده‌های سبوس برنج عصاره سبوس است که تأثیرات مختلفی روی پوست بدن دارد. عصاره سبوس برنج رطوبت را در خود حفظ می‌کند، پوست را روشن کرده و موجب کاهش چین و چروک پوست می‌‌شود.


عصاره سبوس برنج با تشکیل یک لایه روی پوست بعد از شست‌وشو از خشک‌شدن پوست جلوگیری کرده و از پوست محافظت می‌کند.


همچنین اسیدهای چرب موجود در روغن سبوس برنج به سلول‌های شاخی و مرده سطح پوست متصل شده و آنها را به آرامی از روی پوست برمی دارد. این امر باعث می‌شود پس از ماساژ ملایم صورت با روغن برنج، پوست شما کاملا صاف، نرم و براق شود.


از سبوس برنج به عنوان یک لایه‌بردار برای پوست‌های کثیف و جوش‌های ریز نیز می‌توانید استفاده کنید. یک قاشق غذاخوری سبوس، یک زرده تخم‌مرغ، کمی عسل و یک قاشق چایخوری شیر خشک را با هم مخلوط کرده به طوری که تا حد معینی رقیق شود. این خمیر را روی پوست صورت قرار داده به‌مدت 20 دقیقه به حال خود گذاشته و سپس از روی پوست جدا کنید.


در رابطه با سبوس برنج این نکته را نیز مد نظر داشته باشید همان‌گونه که کاهش یا مصرف‌نکردن سبوس در سیستم گوارشی بدن اختلال ایجاد می‌کند، افراط و زیاده‌روی در مصرف سبوس نیز عوارضی همچون انسداد روده و اسهال به همراه دارد.

 

اکالیپتوس درختی از تیره موردیها می‌باشد که اصلش از استرالیا است و در آن سرزمین تشکیل جنگل‌های انبوهی می‌دهد و ارتفاع آن از ۳۰ میلی‌متر به ۱۴۵ متر و محیط تنه آن به ۲۵ متر می‌رسد. چوب این درخت بسیار سخت و در برابر پوسیدگی مقاوم است. پوست آن رنگ قهوه‌ای مایل به زرد دارد و به راحتی از ساقه جدا می‌شود. رنگ برگ آن نیز بسته به سن درخت (در آغاز سبز مایل به آبی و به مرور زمان سبز مایل به سفید) است.
اکالیپتوس برای درمان بیماری های دستگاه تنفسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برگ هایش سرشار از عصاره هایی هستند که به اشکال متفاوتی (دم کردنی، تنتور، محلول آشامیدنی، کپسول) برای درمان بسیاری از بیماری ها، به ویژه مشکلات تنفسی، مورد استفاده قرار می‌گیرند، البته خواص اکالیپتوس به این موارد ختم نمی‌شود. چند دلیل منطقی برای استفاده از اکالیپتوس برای تان ذکر می‌کنیم.

اکالیپتوس، ضدعفونی کنندۀ مجاری تنفسی
اکالیپتوس برای درمان بیماری های دستگاه تنفسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه با اثر گذاری مستقیم بر روی سلول های نای، ترشح ها را افزایش می‌دهد و مخاط ها را از بین می‌برد. در نتیجه، اکالیپتوس تأثیر ضد سرفه خواهد داشت، که از طریق اثر ضد عفونی کنندگی باز هم تقویت خواهد شد؛ علاوه بر اینها، اوکالیپتوس مانع از رشد باکتری ها و قارچ ها خواهد شد.
در نهایت، برگ های اکالیپتوس ضد سرفه، خلط آور و ضد عفونی کننده هستند، ضمناً به درمان مشکلاتی نظیر برونشیت، گلودرد، سرفه، سرما خوردگی، گرفتگی بینی و... نیز کمک می‌کنند.
در موارد مشکلات نای، دردهای گلو و سرفه، اوکالیپتوس به شکل پودر، تنتور ( الکل یا اِتِر که از عناصر فعال مواد معدنی نباتی و حیوانی استخراج می‌شود) و شربت مورد مصرف قرار می‌گیرد. البته می‌توان آن را برای ماساژ سینه به عنوان مرحم، پماد یا عصاره استفاده کرد.
در موارد گرفتگی بینی یا سرماخوردگی، استنشاق اکالیپتوس بسیار مؤثر است (جوشاندۀ برگ ها یا عصارۀ اوکالیپتوس). البته بخور از راه بینی نیز بسیار مفید خواهد بود.


اکالیپتوس، تسکین درد مفاصل
یک شاعر فرانسوی می‌گوید اگر مراقب چرخ‌های دوچرخه‌تان باشید زنگ نمی‌زنند. مفاصل ما هم همین طور هستند. حتماً شما هم در اطرافیانتان خانم‌ها و حتی آقایان زیادی را می‌بینید که از درد مفاصل شکایت می‌کنند. بعد از گذشت زمان دردهایی در مفاصل ایجاد می‌شود که از ساییدگی و فرسودگی غضروف‌ها ناشی می‌شوند. معروف‌ترین این مشکلات هم آرتروز است. برای مقابله با دردهای مفاصل می‌توانید از روغن اکالیپتوس لیمویی استفاده کنید. به خاطر اینکه این گیاه خاصیت ضد التهابی و مُسکنی دارد.

اکالیپتوس، برای خلاص شدن از شر شوره‌ی سر
معمولاً شوره‌ی سر باعث نگرانی و نوعی استرس می‌شود. به خاطر اینکه برای هیچ کس خوشایند نیست این دانه‌های ریز سفید لابه لایه موهایش چشمک بزنند و حتی روی لباس‌هایش را هم بپوشاند. برای مقابله با این مشکل از روغن گیاهی اکالیپتوس استفاده کنید.

سایر خواص اکالیپتوس:
• استنشاق بخور آن باعث افزایش تمرکز می شود.
• خاصیت مسکن، ضدعفونی کننده و ضداسپاسمی دارد.
• دئودورانت طبیعی به حساب می آید.
• تقویت کننده سیستم مغز و اعصاب است.
• ناراحتی های تنفسی را برطرف می کند.
• با علائم سینوزیت مقابله می کند.
• با درمان زخم، سوختگی و تاول، به بازسازی بافت های پوست کمک می کند.
• خاصیت ادرارآور دارد و میزان دفع اوره از بدن را افزایش می دهد.
• به علت خاصیت ضدمیکروبی که دارد با کرم خوردگی، جرم دندان، بیماری لثه و عفونت های دندان مقابله می کند.

 


امروزه رسانه ها اطلاعات بسیاری را در رابطه با تاثیر تغذیه بر سرطان در دسترس عموم قرار داده اند. اغلب این اطلاعات شامل فهرست هایی از انواع مواد غذایی است که از ابتلا به سرطان جلوگیری می کنند.
با وجود افزایش آگاهی در مورد غذاهای مختلف و نقش آن در سلامتی، جای یک راهنمای مناسب برای شناخت غذاهایی که عامل سرطان هستند، خالی است. به همین علت در این گزارش فهرستی از مواد غذایی را ارایه می کنیم که مصرف آن ها موجب افزایش احتمال ابتلا به سرطان می شود:

1-غذاهای کنسرو شده
بر اساس تحقیقات و آزمایشات انجام شده در آمریکا، بیش از 70 درصد مواد غذایی کنسرو شده، با بروز سرطان و تخریب بافت های عصبی ارتباط مستقیم دارند. بنابراین توصیه می کنیم با صرف کمی هزینه بیشتر به جای استفاده از غذای کنسرو شده، از مواد غذایی تازه استفاده کنید.

2- ماهی پرورشی
ماهی های پرورشی انواع آنتی بیوتیک ها، فلزات سمی، آفت کش ها و انواع آلاینده ها را به عنوان مکمل یا به دلایل دیگر دریافت می کنند و با توجه به محیط پرورش ماهی ها و فقدان فعالیت فیزیکی قابل توجه، نه تنها دفع این مواد از بدن ماهی ها امکانپذیر نیست؛ بلکه حجم زیادی از بدن آن ها را نیز چربی تشکیل می دهد. به همین علت معمولا طعم گوشت ماهی های پرورشی نیز مطلوب نیست. با مصرف ماهی پرورشی تمام این ترکیبات شیمیایی به همراه مقدار زیادی چربی به بدن وارد می شود و می تواند عامل موثری برای ابتلا به سرطان باشد.

3- روغن های هیدروژنه
روغن های ترانس، از جمله روغن های هیدروژنه فاقد ارزش غذایی هستند. روغن های ترانس و چربی های اشباع شده (از جمله روغن های حیوانی) موجب افزایش LDL یا کلسترول بد می شوند. در حالی که روغن های ترانس میزان HDL یا کلسترول خوب را نیز در جریان خون کاهش می دهد. بدین ترتیب موجب افزایش احتمال بیماری های قلبی و سکته می شوند. این روغن ها دیواره رگ ها را مسدود می کنند و مانع جذب مواد غذایی و خروج مواد زاید، میکروب های مضر و پاتوژن های نامطلوب از خون می شوند. بدین ترتیب احتمال تشکیل تومورها و ابتلا به سرطان را افزایش می دهند.

4- ذرت بوداده در مایکروفر
با وجود این که بسته های ذرت مخصوص مایکروفر حاوی مواد اولیه سالم از جمله ذرت، روغن زیتون و نمک هستند و به نظر می رسد ذرت بوداده با مایکروفر از سایر انواع آن سالم تر است، بسته بندی این ذرت ها حاوی یک ماده شیمیایی موسوم به پرفلوئورواکتانوییک اسید است که با ناباروری زنان ارتباط دارد و به دلیل افزایش خطر ابتلا به سرطان کلیه، کبد، پانکراس و مثانه شناخته شده است.

5- نوشیدنی های الکلی
مصرف نوشیدنی های الکلی علاوه بر این که عامل اصلی ابتلا به سرطان مری، سر، گردن، کبد و روده بزرگ است، موجب افزایش احتمال ابتلا به سرطان سینه نیز می شود. هنگام شکستن ترکیبات الکل در بدن ، ماده ای موسوم به استالدهید تولید می شود که به بافت دی ان ای و پروتئین ها آسیب می زند.


رئیس پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم با بیان این که کمبود ید سبب کاهش ضریب هوشی (آی کیو) می شود، توصیه کرد: کودکان بدغذا برای جبران این کمبود، روزانه قرص مکمل حاوی ید مصرف کنند.
کودکانی که در سن رشد هستند، چنانچه به اندازه کافی غذا مصرف کنند و به اصطلاح بدغذا نباشند، میزان ید دریافتی آنها از نمک یددار غذاها کافی است، به شرط این که در پخت غذا از نمک یددار تصفیه شده معتبر استفاده شده باشد.
وی افزود: برای اطمینان از کافی بودن ید در غذ،ا لازم است کودکان غذاهای خانگی مصرف کنند زیرا در رستوران ها ممکن است از نمک های صنعتی استفاده شده باشد و این نمک ها به اندازه کافی ید ندارند.
عزیزی به داروی یدوفولیک ساخت ایران که به تازگی به همت متخصصان ایرانی به تولید انبوه رسید، به عنوان مکمل حاوی ید و مناسب برای سنین مختلف اشاره کرد و گفت: کودکان بدغذا، افرادی که به دلایلی مانند بیماری های قلبی عروقی، کلیوی و فشارخون بالا باید غذاهای کم نمک استفاده کنند و همچنین زنان باردار و شیرده، لازم است روزانه یک عدد از این قرص را برای جبران کمبود ید مصرف کنند.

** کمبود ید سبب کاهش ضریب هوشی
رئیس پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم اظهار کرد: کمبود ید در دوران بارداری و شیردهی سبب می شود که ضریب هوشی کودکان به حد لازم نرسد، بنابراین به مادران باردار و شیرده توصیه می شود که علاوه بر مصرف نمک یددار کافی، روزانه یک قرص از این دارو که حاوی 150 میکروگرم ید است، مصرف کنند.
عزیزی ادامه داد: ید ضریب هوشی را افزایش نمی دهد بلکه از کاهش ضریب هوشی که ممکن است در اثر کمبود ید اتفاق بیفتد، جلوگیری می کند.
رئیس پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم با بیان این که کمبود ید علاوه بر کاهش ضریب هوشی می تواند سبب بروز بیماری گواتر در کودکان شود، افزود: مصرف یدوفولیک در دوران بارداری و شیردهی می تواند از بروز این اختلال و بیماری پیشگیری کند.
وی در مورد انجام طرح یدرسانی در مناطق مختلف کشور از یک دهه گذشته گفت: پس از گذشت 10 سال از آغاز این طرح در ایران، در نواحی مختلف کشور ضریب هوشی قبل و بعد از اجرای طرح مورد مقایسه قرار گرفت؛ نتایج نشان داد در مناطقی که کمبود ید شدید بود، به طور متوسط 10 درصد و در مناطقی که کمبود ید زیاد نبود، بین یک تا دو درصد اصطلاحا به ضریب هوشی هر فرد افزوده شده بود.
عزیزی خاطرنشان کرد: در آن زمان حدود 15 درصد جمعیت یکی از مناطق شمال تهران عقب افتادگی ذهنی داشتند و بررسی ها نشان داد که هیچ عاملی به جز کمبود ید در بروز این مشکل موثر نبوده است؛ چراکه پس از اجرای طرح یدرسانی در این روستا، دیگر کودکان این منطقه هیچ مشکل ذهنی نداشتند.
وی افزود: در مجموع می توان گفت که اجرای طرح یدرسانی در کشور حدود 60 درصد از کاهش ضریب هوشی جمعیت آن زمان ایران (حدود 70 میلیون نفر) جلوگیری کرد.
ید به عنوان یک عنصر طبیعی مورد نیاز در سلامت جسمی نقش تعیین کننده ای دارد؛ در دسترس بودن ید مورد نیاز در دوران بارداری و شیردهی علاوه بر پیشگیری از بروز مشکلات سیستم عصبی و تیروئید، در جلوگیری از کاهش ضریب هوشی کودکان نقش بسزایی دارد.
اختلال در عملکرد غده تیروئید، سبب بروز مشکلاتی مانند تپش قلب در حالت استراحت، بی قراری و پرتحرکی، لرزش دست، ضعف عضلات شانه و ران در هنگام بازی و ورزش، عصبانیت، کج خلقی و زودرنجی، اختلال خواب، افزایش تعریق، عدم تحمل گرما، کاهش وزن غیر منتظره، افزایش اشتها، افزایش حرکات روده، دستان گرم و مرطوب می شود.


برای کنترل قند خون داشتن فعالیت بدنی منظم بسیار مفید است. لازم نیست فعالیت های سنگین ورزشی داشته باشید؛ روزی نیم ساعت پیاده روی، یکی از بهترین و ساده ترین فعالیت هایی است که می توانید انجام دهید.
قند، شکر، مربا، عسل، آبمیوه، شربت، کمپوت، نوشابه، بستنی، انواع شیرینی، شکلات و آب نبات برای شما مضر است.سبزیجات خام، پخته و سالاد بدون سس به مقدار فراوان مصرف کنید. خوردن سبزیجات خام مانند پیاز و سیر، مرزه، کلم و تره، همراه با غذا موجب تاخیر در افزایش قند خون می شود.
کدو سبز، سیر، شوید، قارچ،اسفناج، کرفس، لوبیا سبز، شلغم، بادمجان، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، نمونه هایی از سبزی های پخته مفید در برنامه غذایی هستند.
سبزیجات نشاسته ای مانند هویج، سیب زمینی، نخود فرنگی، باقلا و ذرت درصورت پختن همانند برنج، قند خون را بالا می برند. پس در مصرف آنها احتیاط کنید.
مصرف میوه های بسیار شیرین و آبدار مثل موز، انجیر، خربزه، انگور و انار شیرین را کاهش دهید.
انواع میوه‌های قرمز و بنفش (آلبالو، گیلاس) حاوی ترکیبی طبیعی به نام آنتوسیانین هستند که می‌توانند به تنظیم قند خون کمک کنند.
مصرف مواد غذایی نشاسته ای مانند برنج، نان، سیب زمینی، ذرت و غیره باید محدود باشد، بهتر است برای اطلاع از مقدار مصرف آن، با متخصص تغذیه مشورت شود.
بهترین شکل مصرف نان، استفاده از نان سبوس دار است و بهترین گزینه، استفاده از نان سنگک و نان جو می باشد.
مصرف خشکبار مانند انجیر خشک، توت خشک، خرمای خشک و کشمش باید محدود شود. با خوردن وعده های اصلی و میان وعده ها در ساعت مشخص، می توانید از افت قندخون جلوگیری کنید، تا مجبور به مصرف آب قند، شربت و مانند آنها نشوید.
غذاهای پوره شده، پخته شده و آب پز شده زودتر هضم می شود و قند را سریعتر بالا می برند. روزانه 6 تا 8 لیوان آب و مایعات بنوشید.
سعی کنید از تمام گروه های غذایی در هر وعده مصرف کنید. بطور مثال مواد نشاسته ای، سبزی ها، لبنیات و مواد پروتئینی( گوشت ،تخم مرغ) در یک وعده ی غذایی گنجانده شود.
اگر اضافه وزن دارید حتماً وزن خود را کم کنید. به خاطر داشته باشید که کم کردن وزن باید اصولی و زیر نظر متخصص انجام شود. کاهش وزن کمک زیادی به کنترل قند خون می کند.
قبل از پخت غذا، چربی های ظاهری گوشت ها (چربی هایی که با چشم دیده می شوند) و پوست مرغ را جدا کنید. مصرف سینه مرغ نسبت به ران و سایر قسمت های مرغ بهتر است.
مصرف چربی های مضر را محدود کنید، چربی های مفید (غیر اشباع) شامل روغن های مایع گیاهی (زیتون، آفتابگردان، ذرت، کانولا، هسته انگور و گردو)، مغزدانه ها بصورت خام و روغن ماهی و چربی های مضر (اشباع) شامل روغن های جامد حیوانی، دنبه، لبنیات پرچرب ، سرشیر و کره حیوانی می باشد.
تخم مرغ را حداکثر دوبار در هفته مصرف کنید ولی خوردن سفیده تخم مرغ به شرط آنکه کاملاً پخته باشد اشکالی ندارد. غذاهای دریایی مانند ماهی (قزل آلا) سرشار از اسیدهای چرب اُمگا-3 است، پس خوردن ماهی حداقل دو بار در هفته توصیه می شود.
برخی از ادویه ها فعالیت انسولین را تشدید می کنند. تحقیقات ثابت می کند که مصرف دارچین، میخک و زردچوبه فعالیت انسولین را تا سه برابر افزایش می دهند که در بین آنها اثر دارچین از بقیه بیشتر است.

** توصیه های کاربردی برای کاهش مصرف قند:
لازم نیست قندها را کاملاً کنار بگذارید،کافی است مصرف قندهای خالص (قند و شکر) را برای خود محدود کنید. برچسب های مواد غذایی را با دقت بخوانید.
خوردن دسر و شیرینی را برای زمان های خاص در نظر بگیرید. می توانید از کیک های تهیه شده از غلات سبوس دار یا شیرینی هایی که قند کمتری دارند، استفاده کنید.
به جای تنقلات شیرین، میوه تازه مصرف کنید. از میوه های تازه برای شیرین کردن و طعم دادن به ماست استفاده کنید. مصرف آجیل خام و خشکبار (برگه های میوه) را فراموش نکنید.


اگر شما از افرادی هستید که خواب خوب شبانه را تجربه نمی کنید، بهتر است نگاهی به فهرست خوراکی هایی که پیش از خواب مصرف می کنید، بیندازید.
یک مطالعه که در مجله تغذیه بالینی آمریکایی نتایج آن به چاپ رسیده، حاکی از آن است که خواب ناکافی و استرس، پرخوری و عادات بد تغذیه ای را در روز بعد افزایش می دهد.
علاوه بر بسیاری از عواملی که باعث نامنظم شدن چرخه خواب در طول شبانه روز می شوند، میان وعده ها یکی از مقصران اصلی هستند.در اینجا بهترین و بدترین خوراکی ها و تاثیر آنها در سیر خواب شبانه بیشتر معرفی شده است:

****بهترین خوراکی ها قبل از خواب

*کیوی:این میوه سرشار از آنتی اکسیدان ها، کاروتنوئیدها، ویتامین ث و ویتامینEبعلاوه یک هورمون آشنا به نام سروتونین استاین هورمون مرتبط با خواب در صورتی که سطوحش پایین باشد، باعث بی خوابی می شود.کیوی همچنین غنی از فولات است و نشان داده شده که یکی از عوارض کمبود فولات، بی خوابی است.

*گیلاس: یک مطالعه که درمجله اروپایی تغذیه به چاپ رسیده، حاکی از آن است که افرادی که تنها در روز یک اونس آب گیلاس می نوشند، خواب طولانی تر و کامل تری نسبت به سایرین دارند.
گیلاس حاوی ملاتونین است؛ یعنی هورمونی که مرتبط با چرخه خواب و بیداری است. ملاتونین گیلاس سیستم عصبی را آرام کرده، استرس و تحریکات عصبی را کاهش داده و به وضعیت های بی خوابی و سردرد کمک فراوانی می کند.

*غلات و شیر بدون چربی:هرچند غلات کامل و شیر کم چرب بیشتر برای صبحانه مناسب به نظر می رسد، اما می تواند یک میان وعده مناسب قبل از به خواب رفتن هم باشد. شیر حاوی تریپتوفان، اسید آمینه ای است که به عنوان پیش ماده برای سروتونین و شبیه یک عامل خواب آور عمل می کند. فقط باید مطمئن شوید که شیر کم چرب است چون شیر با چربی کامل دیر هضم می شود و خواب را به تعویق می اندازد. علاوه بر این خوردن محصولات با کربوهیدرات های پیچیده چهار ساعت قبل از خواب، می تواند کیفیت خواب شبانه را افزایش دهد.

* موز:یک منبع عالی از منیزیوم و پتاسیم است. مصرف موز می تواند با آرام بخشی عضلات، بدن را بهتر در حالت خواب قرار دهد. منیزیوم اثر مثبت بر کیفیت خواب در افراد مسنی دارد که از بی خوابی رنج می برند. موز همچنین حاوی تریپتوفان است و هورمون های خوئاب مانند سروتونین و ملاتونین را تنظیم می کند.

بادام:یکی دیگر از منابع غنی از منیزیوم، بادام است. ضمنا بادام سرشار از کلسیم بوده و مصرف آن، بدن و عضلات را آرام می کند. کلسیم نقش مهمی در کمک به مغز برای تبدیل تریپتوفان به ملاتونین دارد.

*اسفناج:این سبزی تیره رنگ، بهترین دوست بی خوابی است. اسفناج نه تنها حاوی تریپتوفان است، بلکه منبع خوب فولات، منیزیوم، و ویتامین های ب 6 و ث نیز به شمار می رود که همه این مواد مغذی عوامل کلیدی در سنتز سروتونی و ملاتونین دارند. اسفناج همچنین حاوی گلوتامین، یک اسید آمینه است که بدن را برای خلاص شدن از سمسوم سلولی که منجر به بی خوابی می شوند، تحریک می کند.

* مرغ:این نوع گوشت هم حاوی تریپتوفان است که اثرات قدرتمند خواب آور آن ثابت شده است. مصرف مرغ همراه با کربوهیدرات های پیچیده ای مانند برنج قهوه ای چند ساعت قبل از خواب، به افزایش کیفیت خواب شبانه کمک می کند.

****بدترین خوراکی ها قبل از خواب
* قهوه:کافئین می تواند برای چند ساعت، سیستم عصبی مرکزی را تحریک کند. اثرات کافئین قادر است هشت تا 14 ساعت در بدن بماند و چرخه خواب را مختل کند. کافئین موجود در قهوه سایر نوشابه های انرژی زا نباید هشت ساعت قبل از خواب شبانه وارد بدن شود.
* شکلات:درست مانند قهوه، شکلات سیاه نیز حاوی کافئین است و خواب عمیق شبانه را می شکند.
* غذاهای چرب:انواع این غذاها باعث بروز نفخ و سوء هاضمه شده و استراحت شبانه را دچار تداخل می کند. ضمن این که احساس کسالت و خواب آلودگی در صبح روز بعد نیز با مصرف غذاهای چرب بیشتر می شود.
* غذاهای تند:غذاهای ادویه دار و ترشی جات حاوی سوزش سر دل در افرادی که سیستم گوارشی شان حساس است را افزایش می دهد. این غذاها همچنین خواص ترموژنیک دارد که درجه حرارت مرکزی بدن را افزایش می دهد.
*میوه خشک شده:مصرف بیش از حد غذاهای با فیبر بالا مانند میوه خشک باعث ناراحتی های گوارشی در طول شب می شود ضمن این که گرفتگی عضلات را نیز افزایش می دهد.


رییس انجمن ارتوپدی اطفال از کمبود ویتامین D در کودکان تهرانی خبر داد و گفت: شایع ترین بیماری استخوانی در اطفال، نرمی استخوان است.
تقی بغدادی با اشاره به نقش آلودگی هوا در افزایش نرمی استخوان اطفال گفت: نتایج آزمایشات بر روی کودکان دارای مشکلات استخوانی نشان می‌دهد؛ تعداد زیادی از این کودکان کمبود ویتامین D دارند.
وی ادامه داد: پوکی استخوان به کمبود مواد معدنی در استخوان‌ها گفته می‌شود و اساسا علائم و اثرات آن در کودکان در حال رشد که صفحه رشد استخوانی آن‌ها باز است؛ نسبت به افراد بالغ متفاوت است و معمولا کمبود مواد معدنی در سنین رشد موجب نرمی استخوان می‌شود که اثرات آن بیشتر در نزدیکی صفحات رشد دیده می‌شود.
وی با بیان اینکه نرمی استخوان یا راشیتیسم در سنین بالا پوکی استخوان یا استئوپروز نامیده می‌شود، ادامه داد: در کودکان پوکی استخوان وجود ندارد؛ مگر در شرایط خیلی خاص که تغدیه بسیار نامناسب باشد و مواد معدنی، مواد عالی و ویتامین‌ها غیرمعدنی در بدن وجود نداشته باشد.
رییس هیات مدیره انجمن جراحان ارتوپدی اطفال با اشاره به پوکی استخوان به عنوان بیماری پنهان شایع در ایران گفت: این بیماری در افراد بالغ و به خصوص در بانوان بیشتر است و ضرورت دارد؛ خانم‌ها برای بهتر شدن ساختار استخوان تغدیه مناسب و ورزش کافی داشته باشند.
وی افزود: با وجود برخی تصورات غلط در بانوان مبنی بر کافی بودن تغذیه مناسب و مصرف ویتامین D برای پیشگیری از پوکی استخوان باید گفت؛ در صورتی که فعالیت فیزیکی مناسب وجود نداشته باشد؛ ساختار استخوان اشکال پیدا می‌کند و معمولا به بانوان توصیه می‌شود که حتما ساعاتی را در روز برای ورزش اختصاص دهند.
وی شایع‌ترین بیماری استخوانی در اطفال را نرمی استخوان برشمرد و گفت: این نرمی استخوان به طور معمول به دلیل کمبود ویتامین D است که منابع مختلفی از جمله منبع خوراکی دارد و در بسیاری از غذا‌ها از جمله در گوشت، ‌ لبنیات و مواد پروتئینی یافت می‌شود، اما منبع مهم ویتامین D آفتاب است و به همین دلیل در مناطقی که هوای پاکیزه‌تری داریم؛ نرمی استخوان در اطفال کمتر مشاهده می‌شود.
رییس هیات مدیره انجمن جراحان ارتوپدی اطفال با اشاره نقش آلودگی هوا در افزایش نرمی استخوان اطفال گفت: در حال حاضر در شهر تهران تعداد زیادی از کودکان را داریم که با مشکلات استخوانی مراجعه می‌کنند و آزمایشاتی را انجام می‌دهند که در بیشتر موارد نتیجه این آزمایشات کمبود ویتامین D را در آنها مشخص می‌کند و به همین دلیل بسیاری از پزشکان اطفال برای بچه‌ها از ماه‌های چهارم و پنجم به بعد و در دوره‌های شیرخواری مصرف این ویتامین را تجویز می‌کنند.
وی ادامه داد: آلودگی هوا مانع رسیدن اشعه‌های مفید آفتاب و برخورد مستقیم آن با پوست می‌شود و به همین دلیل نیز تحقیقات نشان می‌دهد؛ در طول زمستان آثار کمبود ویتامین D بیشتر از تابستان و بهار است.
بغدادی با اشاره به اینکه آماری دقیقی از نرمی استخوان در اطفال وجود ندارد، گفت: میزان نرمال ویتامین D،حدود30 تا 70 است، در حالی که 50 درصد اطفالی که آزمایش ویتامین D می‌دهند؛ زیر وضعیت نرمال هستند.
وی با تاکید بر ضرورت اقدامات لازم در خصوص افزایش کمبود ویتامین D در اطفال گفت: از آنجایی که کمبود این ویتامین در بروز بیماری‌هایی نظیر‌ ام اس موثر است؛ باید این مساله مورد توجه جدی قرار بگیرد.

تابستان در راه است؛ گرما زمینه ساز بسیاری از بیماری ها، به ویژه بیماری های عفونی و تنفسی است. متخصصان معتقدند که با چند راهکار ساده می توان به حفظ سلامتی در فصل گرما کمک کرد.
کاهش آب بدن و اضافه وزن از مهمترین عوامل ضعف جسمانی هستند. محققان توصیه می کنند که با چند راهکار ساده می توان برای مقابله با فصل گرما مجهز شد. این موارد عبارتند از :
-به میزان کافی آب بنوشید
با توجه به این که 50 تا 65 درصد از وزن بدن افراد بزرگسال را آب تشکیل می دهد، آبرسانی مناسب به بدن برای حفظ انرژی و هوشیاری، ضروری است. بنابر این لازم است روزانه در حدود 8 لیوان آب بنوشید. بهترین زمان مصرف آب در بین وعده های غذایی است، بهتر است آب را جایگزین نوشیدنی های شیرین و مضر کنید؛ در نتیجه دچار چاقی ناشی از مصرف نوشابه های مملو از قند نیز نخواهید شد.
-ورزش صبحگاهی را فراموش نکنید
احتمالا ورزش صبحگاهی آخرین کاری است که مایلید به محض بیدار شدن از خواب انجام دهید! اما یکی از کارسازترین اقداماتی که می توان برای افزایش فعالیت بدنی در زندگی روزانه و حفظ سلامتی انجام داد، ورزش صبحگاهی است.
-همین حالا غذای فراوری شده را از رژیم غذایی خود حذف کنید
غذاهای فرآوری شده و فست فود مضرترین نوع تغذیه ای است که می توانید داشته باشید. این مواد خوراکی فاقد هرگونه مواد مغذی و سرشار از قند و روغن هستند و یک تهدید جدی برای سلامتی محسوب می شوند.
-برای خواب بهتر، تمرین یوگا را آغاز کنید
زندگی امروزی با استرس های دائمی گره خورده است. برای رهایی از این استرس ها و فشارهای روحی، تمرین یوگا را آغاز کنید تا با آرامش بیشتری به رختخواب بروید.
-از مواد غذایی حاوی فیبر و آنتی اکسیدان بیشتر استفاده کنید.
-سرگرمی های خود را افزایش دهید و سعی کنید به هر روش ممکن از استرس دوری کنید
-با افراد شاد معاشرت کنید.
-مراقب پوست خود باشید و از کرم ضد آفتاب و کلاه استفاده کنید.
-با عینک آفتابی از چشمان خود مراقبت کنید، اشعه ماورای بنفش علاوه بر ایجاد چروک اطراف چشم، سبب بروز آب مروارید می شود.


صفحه4 از72